30 de gener: Dia escolar de la no violència i de la PAU


Un cop més celebrem aquesta diada, i ja van 47 anys, instituïda l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, com a una iniciativa d’Educació No-Violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.



 
La pau no és només l’absència de guerra.
La pau com a valor humà s’aprèn i es posa en pràctica dia a dia.



Pàgines web

La PAU


 Contes i libres

Col.lecció ‘Una mirada al món’ Intermón-Oxfam, Editorial Icaria i Cromosoma. De 8 a 10 anys. Els continguts d'aquests contes se centren en els àmbits de la pau, l'educació moral, cívica i mediambiental, l'educació per a la igualtat, el consum i la justícia.
Les tres bessones fan les paus. (conté un petit dossier per als adults que parla sobre la pau, perquè els ho puguem explicar als més menuts mentre llegeixen el conte). Sinopsi: Una història que parla de les baralles de les Tres Bessones per anar a la festa d’aniversari del seu amic David. En aquest cas la Bruixa Avorrida les enviarà a un concurs on tothom fa trampes per guanyar.
Les tres Bessones al planeta formatge. Sinopsi: En aquest llibre, les entremaliadures de les Tres Bessones les porten a viure en la pròpia pell la qüestió de la immigració magribina.
Les tres bessones i les tres erres. Sinopsi: Mentre les Tres Bessones estan berenant a casa, per la televisió parlen de la necessitat de reciclar, reduir i reutilitzar, elles s’entusiasmen amb aquest tema i volen ser les heroïnes de les tres erres. La bruixa que les sent les converteix en tres contenidors i aleshores comencen a saber que és el que passa amb les deixalles.
Les tres bessones i el comprar per comprar. Sinopsi: Les tres bessones i la seva família se'n van de vacances. Abans d'anar-se'n han entrat en uns grans magatzems per comprar tot el que van a necessitar. I encara que s'han gastat molt més diners del que podien, semblen felices. Però després de passar uns fantàstics dies a la platja se n'adonen que no eren necessàries tantes i tantes coses.
Barbeito, Cécile; Caireta, Marina. Jocs de pau”. Caixa d’eines per educar per una cultura de pau. Edicions La Catarata, 2009 (http://www.catarata.org/libro.php?libid=474)
Selecció de llibres de literatura infantil i juvenil sobre la guerra i la pau. Document del CRP/SE Sarrià- Sant Gervasi, del Consorci de Barcelona (2009). www.xtec.cat/se-sarria-santgervasi

  • Vídeos fets per l’alumnat



    Cançons

    • cançó “No dudaría” de Rosario


    •  karaoke de “No dudaría” de Rosario
    • cançó “Llegaremos a tiempo” de Rosana
    • karaoke de “Llegaremos a tiempo” de Rosana
    • cançó “Pau” d’Els Pets