Tallers pares i mares "Connecta amb els teus fills"


La Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya oferix a pares i mares el programa “Connecta amb els teus fills. Com prevenir el consum de drogues i altres conductes de risc?”.

Aquests tallers, adreçats a pares i mares amb fills/es entre 6 i 12 anys (tallers “PARLEM” I “ACTUA”) i entre 12 i 16 anys (Taller “SOMRIU, son adolescents”), tenen la finalitat d’ajudar a les famílies a resoldre dubtes envers el consum de drogues i dotar-les d’estratègies de prevenció per facilitar i millorar la comunicació amb els fills.
El programa ofereix un conjunt d’eines educatives.

Per una banda, els diferents MATERIALS EDUCATIUS de suport, com la Guia informativa(amb informació, consells, adreces d’interès i activitats per reflexionar sobre temes relacionats amb les drogues en general i la sexualitat) o els Monogràfics (amb informació específica de cadascuna de les principals substàncies consumides pels joves), entre d’altres.

Per altra banda, el Programa també organitza TALLERS per a famílies sobre prevenció, a través de les AMPA dels centres educatius, entitats i associacions, amb les finalitats següents:
1.   Ajudar a resoldre dubtes, pors i inseguretats envers el consum de drogues.
2.   Dotar d’estratègies de prevenció per facilitar i millorar la comunicació amb els fills.
3.   Oferir un espai de reflexió i d’acompanyament on es treballen els factors clau de protecció familiar basats en el model teòric de parentalitat positiva .

Les sessions es duen a terme per professionals de l’àmbit de l’educació i la salut, que tenen una àmplia experiència en prevenció de conductes de risc.

Els tallers s’organitzen en dues propostes:

1/ Tallers “PARLEM” I “ACTUA”: Es treballen els temes següents: els pares i les mares com a models (què fem, què diem, com actuem...), la comunicació (el diàleg, saber escoltar, ...), els amics (el grup d'iguals), els límits (normes, referents...), l’autoestima i les habilitats parentals positives.

1.     taller PARLEM DE LES DROGUES: TALLER INICIAL  
o 1 sessió de 2 hores de durada
2.     taller ACTUA! TALLER D’APROFUNDIMENT
o 1 sessió de 2 hores de durada


2/ Taller “SOMRIU”: Es treballen els temes següents: adolescència, educació emocional, promoció-prevenció, resiliència, mediació, tècniques de comunicació, escolta, disciplina, cohesió, autoregulació, resolució de conflictes, etc. 

·  Adreçat a pares i mares amb fills/es adolescents (de 12 a 16 anys)
·  3 sessions de 2 hores de durada

A qui va adreçat?
Pares i mares.
On es pot posar en pràctica?
En l'àmbit escolar, del lleure o tallers per a pares i mares.


Per a més informació i consultes podeu adreçar-vos a: